Knutsel-list


Als ik iets heerlijk vind om te doen is het wel knutselen. Mijn beeldenvorming docent van de middelbareschool zou kwaad op mij worden als ik de term knutselen noem...Want dat is iets wat kleine kinderen doen. Nou dan ben ik maar een klein kind, want ik ga niet roepen; "HEY! Laat ik vandaag eens gaan beeldendvormen of handvaardigen." Neen, ik hou het gewoon bij simpel en kinderachtig knutselen. Heerlijk. 


Nu wil ik eigenlijk altijd wel knutselen. Vroeger hadden we gigantisch veel aan knutselspullies in huis, maar dat is met de jaren natuurlijk op geraakt, kwijtgeraakt of kapotgemaakt. Zo zonde. Ik heb namelijk een lijstje met creatieve projectjes die ik heel graag een keer wil uitvoeren, maar dan moet ik eerst eens gaan sparen voor de benodigdheden etc. Dit weerhoudt mij er natuurlijk niet van om deze projecten met jullie te delen, so here we go:The Gryffindor Scarf
Ik kan nog niet echt breien, ik kon het ooit wel...Maar dan was ik 1 maand bezig met een sjaal formaat kabouter. Ik ben een echte Potterhead dus de Gryffindor scarf geeft mij zeker wel motivatie om weer te leren breien.... En als het écht niet lukt kan ik altijd mama nog even lief aankijken.


Knuffels
Hoe tof is het om je eigen knuffels te maken! Super leuk om als een cadeautje te geven of om gewoon zelf te houden. Helaas heb ik geen naaimachine, die is een tijd geleden kapot gegaan en die krengen zijn belachelijk duur tegenwoordig. Misschien weer mama lief aankijken en haar overhalen dat ze écht een naaimachine moet kopen (waar ik dan weer gebruik van kan maken!)

Zeepjes
Ik kan gewoon echt verliefd worden op zeep zonder dat ik weet hoe het ruikt. Zeep kan soms echt een kunstwerkje zijn. Ik zou zo graag mijn eigen zeepkunstwerkjes willen maken, en dan ook echt met de gekste geuren en kleuren. Helaas heb je daar zo veel 'moeilijke-namen-ingrediënten' voor nodig. En ik weet uit ervaring dat ingrediënten met moeilijke namen ook meestal moeilijk duur zijn.
Zeepsteen beeldjes
Het klinkt suffer dan dat het is. Echt waar. Ik heb één keer van zeepsteen een beeldje gemaakt en het is zó tof om te doen. Zeepsteen is een zachte steen waar je makkelijk mee kan werken. Zo kan je bijvoorbeeld een kaarshoudertje maken. Of een boekensteun. Maar dat klinkt weer zo suf.


Woodcarving


Begin deze zomer is mijn opa overleden en heeft mijn moeder zijn woodcarving kit meegekregen. Mijn moeder heeft laten zien wat je allemaal kan met woodcarving en het bleek dat we hier in huis al een paar werkjes hadden liggen die mijn moeder had gemaakt. Ook heeft mijn opa er heel erg veel gebruik van gemaakt. Ik ben diep onder de indruk over wat voor een mooie dingen je kan maken met woodcarving en kan niet wachten om het zelf te proberen.

Hebben jullie nog leuke knutsel ideetjes?
xoxo

No comments:

Post a Comment