Amber Vermaes: Chemo, shit en enigszins knappe artsen

Toen Amber 16 jaar was kwam ze er achter dat ze leukemie had. Ze zou eigenlijk 13 februari klaar zijn met haar behandelingen. 24 januari werd ze weer opgenomen in het ziekenhuis, de leukemie is terug: "Gewoon verdomde klote zeg maar."  Ze is blijkbaar immuun geworden voor de chemo die ze kreeg. Voordat ze opgenomen werd heeft ze nog lekker gedaan waar ze zin in had.

Zo konden we allemaal zien hoe Amber uit een vliegtuig sprong. Wel met parachute natuurlijk. 


Als de leukemie gereduceerd is naar 0 krijgt Amber een beenmergtransplantatie...Tenminste, als er een donor is gevonden. Er is 25% kans dat haar broer, Joshua, een match heeft met Amber. Als er geen match is dan wordt er gezocht in de wereldbank. Ook jij kan je aanmelden als stamceldonor. Ik heb mij 2 weken geleden aangemeld. Ik kan misschien niets voor Amber betekenen, maar er zijn genoeg mensen die een donor nodig hebben en misschien ben ik wel net die ene match.


Amber houdt ook een blog bij waar ze over haar ziekenhuis avonturen verteld: Chemo, shit en enigszins knappe artsen. De opnames zijn erg lang en daar in dat ziekenhuis is ook niet zoveel te beleven. Dus als jullie nog leuke ideetjes hebben om haar bezig te houden dan hoort ze dat graag: "Het zou ook zo lullig zijn als ik daar sterf van de verveling ipv de Leukemie."
Ik heb echt een grote bewondering voor Amber, ondanks alle nare dingen blijft ze toch haar humor behouden. Grapjes die eigenlijk te ver gaan als een ander ze zou maken gooit Amber er gewoon uit. Dat is bewonderenswaardig en iets wat alleen sterke personen doen. 

Liefs, Hanneke


Amber heeft haar strijd tegen leukemie verloren op 19 augustus 2014. Je bent, blijft en was een kanjer. Rust Zacht.

No comments:

Post a Comment