Ik loop voor Henk


Ik schrijf meestal over leuke dingen met een grote knipoog zoals jullie weten, maar nu zou ik graag jullie aandacht willen voor een wat serieuzer en heftiger onderwerp: Kanker. Op 15 juli 2013 overleed Henk aan kanker. 


Henk was de broer van mijn stiefmoeder, hij was dus een soort oom voor mij. Hij stierf veel te vroeg en na een oneerlijk gevecht tegen deze slopende ziekte. Nu, precies een jaar later, willen we geld ophalen om de kosten van kankeronderzoek te helpen financieren. Dit is namelijk hard nodig.

Kanker
Helaas komt dit voor Henk te laat, maar voor veel anderen is er nog hoop. Per jaar sterven immers nog steeds 42.000 mensen aan kanker. Dat zijn er dus net zoveel als dat er wandelaars meedoen aan de Nijmeegse vierdaagse.

Geld ophalen
Rob Vermeulen, de wandelende Utrechter, gaat dit jaar voor het eerst meedoen aan die Nijmeegse vierdaagse. Nu al flink in training en bijna klaar voor de grote uitdaging. De wandelschoenen zijn binnen, het weer werkt mee en het blik is gericht op de finish.

Rob baant zich binnenkort een weg door het Nijmeegse land; help jij het kankeronderzoek dan een hand? Nog 10 weken - Door Rob
Nog 10 weken en dan begint de 98e editie van de Nijmeegse Vierdaagse. In Nijmegen ook wel bekend als de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen. Heel mooi allemaal, maar de afstand wordt er niet minder op. Ook voor mij staan van 15 t/m 18 juli 4×50 kilometers op de planning.

Er liggen nog 10 weken tussen het heden en de start van het evenement. Het nadert dus met rasse schreden. Niet erg overigens, want met de voorbereidingen gaat het prima.

Schoenen
Waar ik de afgelopen weken getraind heb op 7 jaar oude hardloopschoenen, ben ik sinds een week in het bezig van wandelschoenen. Een paar dagen heb ik ze getest en het ging prima. Oké het waren dan maar 7 kilometer, maar het voelde goed aan. Het zijn geen schoenen met USB-aansluiting, GPS-systeem of ingebouwd waterreservoir, maar ik haal er de finish wel mee.

Qua training lig ik ook redelijk op schema. Anderhalve week heb ik 40 kilometer gewandeld, en aankomend weekend staat de 45 kilometer op het schema. Ben benieuwd of me dat ook goed afgaat, maar ik heb goede moed. Ik loop overigens niet op het ‘officiële’ schema van de vierdaagse-commissie. Een dergelijk schema houd ik 3 minuten vol, waarna het begint te jeuken.

Ik loop voor HenkMijn eerste vierdaagse loop ik dus voor Henk, die veel te vroeg is overleden aan kanker. Als je wil doneren, zouden ik en de rest van de actieclub dat erg waarderen. Alvast bedankt!


Doneren

Via www.ikloopvoorhenk.nl kun je een bedrag doneren en zien op hoeveel de teller staat. Ook kun je geld overmaken op rekeningnummer NL92 INGB 0000 0128 17 ten name van KWF Kankerbestrijding onder vermelding van ONLA3020140146 – 11664747. Zo wordt het alsnog aan onze actie gekoppeld. Dankjewel!


Liefs, Hanneke
1 comment:

  1. Dank je wel voor het delen Hanneke. Zal de zaak zeker extra ruchtbaarheid geven!

    Groetjes,
    Rob

    ReplyDelete