Verhaaltjes van vroeger


Je kent het nog wel, opstel schrijven op de basisschool. Dit was een van mijn favoriete dingen omdat je lekker verhaaltjes kon schrijven. In mijn herinnering schreef ik hele A4tjes vol en toen kwam ik mijn opstel boekje tegen van groep 5. Hele A4tjes bleken 6 zinnen te zijn waar 4 centimeter witruimtes tussen staan. Helaas. Dat wil echter niet zeggen dat ik kei goed in verhalen schrijven was.... Nu lijkt het mij wel leuk om jullie mijn prachtige verhaaltjes te laten lezen inclusief prachtige tekeningen. Ready? Go.


Klik voor groter

Daarom help ik vogels in de winter
Ik was op weg naar de winkel. Toen ik terug kwam met boodschappen. Toen zag ik een vogeltje onder de sneeuw. Ik gaf een stukje brood wat ik had gekocht. Ik pakte het vogeltje op en pakte mijn muts en stopte het vogeltje er in. Ik liep naar huis en liet het aan mama zien. Ze zei: Pak maar een doos, doe er maar wat water bij en zoek wat wormpjes maar eerst mos, stro en watten er in. 

Drie weken later. Het is nu tijd om hem naar buiten te laten, hij is weer beter. Daarom help ik vogels in de winter.

Lieve Hanneke uit groep 5, ik snap waar je heen wou met je verhaal maar dit is verdomme geen reden waarom je vogels helpt in de winter. 

Kerstvakantie (true story!)
Het was bijna kerstvakantie maar eerst was er op school kerstmarkt. Ik (Hanneke) had sieraden gemaakt en een placemat. In onze klas (groep 5) verkochten we servetten en koekjes. De koekjes waren binnen 2 of 3 kwartier op! Er was ook een spel dat heet: Wie van de drie. Ik heb nog een paar spullen gekocht. Ik vond het zielig voor mijn broertje dat hij niks had, dus had ik hem een knuffel aap gegeven.Toen gingen we naar huis, we zijn er ongeveer 2 uur gebleven. 
1e kerstdag: Peter kwam bij ons eten.
2e kerstdag: Familie kwam bij ons eten.
De 1e en 2e kerstdagen zijn voorbij. Ik ging met Sil spelen. 
Paar dagen later. Gelukkig nieuwjaar!
Maar eerst ging ik met Sammie, Renee, Sil en Kick een film kijken en toen gourmetten en toen sjoelen en toen bingo doen en toen 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1 Gelukkig nieuwjaar!!!! En dan vuurwerk kijken.

Wat een verhaal, ik weet zeker dat ik geen spannendere kerstvakantie meer heb meegemaakt na deze. 

Het is allemaal mijn schuld!
Bas werd wakker en keek naar buiten en.... oooooooooooooooh. 
Bas: "Eva word wakker, kijk eens naar buiten." 
Eva: "Ja, ik ben al wakker. Ooooooooooh, wat mooi. Kom, zullen we gaan schaatsen?" 
Bas: "Oké."

Ze zijn buiten.
Eva: "Mag ik je sjaal? Ik heb het koud!"
Bas: "Nee, ik heb het ook koud!"
Eva: "Ik wil hem nu!
Bas: "Nééééé!"
Eva: "Oké."
Eva denkt: "Ik pak hem onder het schaatsen."
Bas: "Zullen we gaan schaatsen?"
Eva: "Oké."

Ze zijn nu al heel lang aan het schaatsen!
Eva denkt: "Nu!"
Bas: "Help! Ik zak door het ijs."
Eva: "Oooooooooooh, het spijt me, het is allemaal mijn schuld! Meneer, heb jij een mobiele telefoon bij?"
Meneer Mobiel: "Ja hoor."
Eva: "Mag ik hem lenen? Het is dringend! Het nummer is 112!"
Eva: "112, kom snel naar de gracht in Amsterdam!"
*Tudaaa, Tudaaa* 
Eva: "Hier, hier!"
Bas: "Dankje, dankje dankje... 1000x dankje!"

Bas is in het ziekenhuis
Dokter Dirk: "Je moet nog 4 dagen blijven."
Moeder: "BAS! Gelukkig, het gaat goed! God zijn dank!
Eva: "Het is allemaal mijn schuld, snik!"
Bas: "Het gaat prima, alleen een beetje verkouden."
The end.

Domme Eva, had je je eigen sjaal maar moeten meenemen hè. Ook mogen ze die Dokter Bram wel even ontslaan als hij een jongen met een verkoudheid 4 dagen in het ziekenhuis wil laten blijven. Gekke Dokter Bram, ga eens terug naar school.

Dieven op zolder!!!
"Maaaaam? Mag ik met Sabrina spelen?" Vroeg Sjarlot. "Ja hoor, bij ons of ga je bij haar?" "Ik ga bij haar als ze kan, ik ga haar wel bellen!" Wat was het nummer ook al weer, hmmm. Sjarlot dacht na. Ze tikte het telefoon nummer in. *Tuut, tuut* "Met Sabrina" "Hoi met Sjarlot, kan je spelen?" "Ja hoor, bij wie?" Vroeg Sabrina. "Sjarlot vroeg: "Zullen we bij jou gaan spelen?" "Oke", kom je er dan zo aan?" Vroeg Sabrina. "Ik kom meteen!" Zei Sjarlot.
Sjarlot ging meteen naar Sabrina, ze ging met de fiets. Sabrina vroeg aan Sjarlot: "Zullen we naar mijn kamer gaan? Sjarlot zei: "Oké." Ze gingen naar haar kamer. Ze gingen een spelletje doen en met de knuffels spelen en tv kijken. Maar toen hoorde ze gerommel op zolder. Sabrina zei tegen Sjarlot: "Het kan mama niet zijn want die is in de schuur en papa op zijn werk. Zullen wij gaan kijken wie daar op zolder is?" Sjarlot zei: "Oké, maar hou je mijn hand dan wel vast?" Sabrina: "Oké"
Ze gingen naar zolder. Ze zagen daar iets!!! Het is de dief! Sabrina zei tegen Sjarlot: "Ik bel de politie." Ze heeft de politie gebeld en de politie heeft de dief opgepakt! The end.

De goede oude tijd toen dieven nog bleven staan als de politie werd gebeld en de kindernamen nog geïnspireerd werden door planten uit de lookfamilie.

De geit en de Lopakamirasipkoli.
Er was eens een geit die had een vrouw en 7 kindergeitjes. De geit heette Polko. Je kent de 7 geitjes el van de wolf en de 7 geitjes. Toen kregen ze de schrik van hun leven, de boerderij vloog in brand. Polko: "Kom mijn vrouw, kom mijn kinderen!" Maar het is al te laat, ze zijn allemaal dood! Polko: "Néééé! Snik, snik!" Polko ging naar het bos. Hij was heel moe dus ging hij slapen. De nacht is om + een klein beetje dag.

Volgens mij gaat het verhaal nog verder in een ander schrift, maar die is nergens meer te bekennen. Helaas zullen we nooit weten wat er met Polko is gebeurd en wat een Lopakamirasipkoli is. Verder heb ik ook geen idee wat ik heb gebruikt toen ik dit verhaal schreef, maar ik vind de laatste zin wel heel erg poëtisch; De nacht is om + een klein beetje dag. 

In memory of Polko's beloved wife and 7 children.


Vond jij het vroeger ook zo leuk om verhalen te schrijven op school?

Liefs, Hanneke

No comments:

Post a Comment