KoffieHalf slapend laat ik mij uit mijn hoogslaper glijden en ik kijk versuft om mij heen, zoekende naar een reden voor mijn bestaan. Mijn blik valt op het koffiezetapparaat en ik voel mij dankbaar voor het bestaan van koffiebonen. Ik flikker de oude koffiepad naast het apparaat en vervang deze door een op dat moment prachtig uitziend schijfje geluk van het Albert Heijn huismerk.

Ik druk het apparaat aan en het knopje begint meteen teleurstellend te knipperen; water op. Met een diepe zucht loop ik naar de kraan, vul ik het reservoir en loop ik mopperen weer terug. Na een paar honderd uur durende seconde loop het bruine goud mijn kopje in. Ik plof op de bank en neem veel te enthousiast een slok van mijn veel te hete koffie. Godverdetering, bakkes verbrand. Ik flikker van schrik het bruine goud over de net gewassen witte bank.

Goedemorgen, my ass.

No comments:

Post a Comment